Překyselení je velkým problémem dnešní doby, má na svědomí nespočet nemocí a často je zásadní příčinou jejich vzniku.
Překyselení a následné zapísnění je schopno totálně změnit osobnost!
Měli byhom proto udělat vše pro to, abychom udrželi acidobazickou rovnováhu v našem těle.
A proč jsme překyselení?
1.) "KYSELÁ PLANETA"
Překyselování planety je dlouhodobý proces, jehož důsledkem je:
- zhoršená kvalita půdy → v půdě ubívají zásadité minerály→ snížená kvalita ovoce a zeleniny
- voda s kyselým ph
- teče z většiny kohoutků...a to je ještě její pití menším zlem, nežli pití přeslazených nápojů s CO2, které nás dokáží překyselit skrz naskrz
- okyselování oceánů (oceán pohlcuje emise CO2) → rychle zde vymírá život
- kyselé deště
2.) "KYSELÉ JÍDLO"
Nejspíš každý tak trochu alespoň tuší o čem je řeč. Bohužel ač nějaké informace víme, známe, dobrovolně na ně zapomínáme a hrneme do sebe, klidně i denně, neuvěřitelné věci, které většinou ti, kteří se je snaží prodat, označují jako jídlo.
Máme potraviny kyselinotvorné a zásadotvorné v jídleníčku většiny lidí převažují bohužel ty kyselinotvorné..což jsou např. klasické sladkosti ("top kombinací" může být třba bílý cukr s nasycenými tuky.. a když daná "dobrůtka" obsahuje ještě bílou mouku a spoustu záhadných éček, je to vskutku bomba a to doslova a do písmene..), smažené jídla, kuchyňská sůl, alkohol, ale i většina běžných tepelně upravovaných jídel obecně..